Sunday, 2 October 2016

Latest Current affair Questions with answers

1.  તાજેતર માં ભારતના કયા રોકેટ લોંચર સેન્ટર થી  બે અલગ અલગ ભ્રમણ કક્ષા માં 8 ઉપગ્રહો         સફળતાપૂર્વક દ્વારા મુકવામાં આવ્યા ?
  • ઈસરો

2. કોને  હાર્વર્ડ ફાઉન્ડેશન દ્વારા 2016 વર્ષ માટે  માનવતાવાદી તરીકે સન્માન કરવામાં આવ્યા ?
  •  આંગ સાન સુ કઈ

3.  કઈ તમિલ ફિલ્મે વર્ષ 2017 ઓસ્કાર માટે ભારત તરફથી સત્તાવાર એન્ટ્રી કરી છે ?
  • વિસરાનાઈ

4. તાજેતરમાં પ્રધાનમંત્રીએ કોની જન્મ શતાબ્દી પર બે સમિતિનું બંધારણ અમલમાં મુક્યું?
  • પંડિત દીનદયાલ ઉપાધ્યાય    

5. કેન્દ્ર સરકાર દ્વારા સ્માર્ટ શહેરો ના મિશન માટે ત્રીજી બેંચમાં કેટલા શહેરોને નામાંકિત કરવામાં આવ્યા ?
  • ૨૭

Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


Friday, 30 September 2016

Latest Current affair Questions with answers

૧.  સ્વીડનમાં ભારત ના રાજદૂત તરીકે કોની નિમણુક કરવામાં આવી ?
  • મોનિકા કપિલ મોહતા

૨. ભારતની વર્લ્ડ બેંક દેશ ડીરેક્ટર તરકે કોની  નિમણુક કરવામાં આવી ?
  • જુનૈદ એહમદ

૩.ઈનક્રેડિબલ ભારત પ્રવાસન ઈન્વેસ્ટર્સ સમિટ 2016 ક્યાં શરૂ થાય છે ?
  • દિલ્લી

૪. વિશ્વનું સૌથી મોટું રેડિયો ટેલિસ્કોપ ક્યાં બાંધવામાં આવ્યું ?
  • ચીન

૫. આદી ગોદરેજ ને તાજેતરમાં કયા એવોર્ડથી સન્માનિત કરવામાં આવ્યા ?
  • ક્લિન્ટન ગ્લોબલ સીટીઝન એવોર્ડ

Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here

Thursday, 29 September 2016

General Knowledge

1. India's first Semi high speed train?
Answer: Gatimaan running between Delhi and agra

2. Newly elected assam chief minister?
Answer: Sarbanada Sonowal(BJP) 

3. Newly elected kerala chief minister?
Answer: pinarayi vijayan 

4. Newly elected Tamilnadu chief minister?
Answer: Jayalalitha 

5. which state is linked with jat protest?
Answer: Hariyana

Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here

Wednesday, 28 September 2016

Important GK Questions

1. which is the 29th state of india?
Answer: Telangana

2. Which state moving it's capital to "Amaravati" ?
Answer: Andhra pradesh

3. Which is the First Digital state in India?
Answer: Kerala

4 First Digital district in India?
Answer: Idukki(Kerala)

5. Who Won  2016 oscar - best actor award ?
 Answer: Leonardo DiCaprio

Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


Monday, 26 September 2016

Benefits for student of online course

  • Affordable price
  • No need to go any where
  • No need to spent time for travelling
  • We can learn from any where
  • From home
  • During traveling
  • From out of town
  • Flexibility
  • More comfortable learning environment
  • Avoid commuting

Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

Bin Sachivalay Clerk Course

Constable Test Course

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here


Sunday, 25 September 2016

General Knowledge

1.Kyoto is the city from which country?
Answer:japan 

2. Device used for measure radiation ?
Answer: geiger muller counter

3. Number of seats in Lok sabha?
Answer: 545 (543 elected+2 nominated) 

4. Number of seats in Rajya  sabha?
Answer: 245 (233 elected+12 nominated) 

5. Which instrument is used to measure blood pressure ?
Answer: Sphygmomano meter


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course



Friday, 23 September 2016

General Knowledge

1. Which is the smallest National Highway in India ?
Answer: NH 966B

2. How many bones are there in human skull ?
Answer: 22

3. Union public service commission  was established on ?
Answer: 1 October 1926 

4. Kyoto protocol was adopted in which year ?
Answer: 11-Dec-1997

5. Kyoto protocol was came in to force from which year ?
Answer: 16-Feb-2005 
 


Like this, do more preparation of General knowledge with kachhua.com.

What does kachhua provide?

Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.

MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.

Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for General knowledge of competitive exam with kachhua...

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

Crack the all competitive exams by this online course. Click below links, if you want to pass the Bin sachivalay Clerk, PSI, TET, GPSC, GSRTC or any other competitive exams easily...


GSRTC Full Course

Constable Full Course

SBI Clerk

For best online preparation of TAT-HTAT, Bank Exam, GPSC, UPSC, SSC Click here